torstai 26. maaliskuuta 2009

Irtiottoja agilityradoilla.


Tänään kävin agilitykentällä kokeilemassa uusia kikkavitosia miten saa koiran hakemaan putkea paremmin ja ahnekoira oppii kyllä nopeasti namialustojen salat;) Aluksi purin liikettä niin että vedin putken suoraksi ja lyhyeksi, jätin makupalat toiseen päähän- ja sitten koira vaan HKblån perään. Sitten putkea mutkalle ja sama palkka. Ja viimoseltaan pari hyppyä eteen ja lähetys putkelle.. Helppoa treenia kun itse nakottaa suht paikallaan ja koira tekee työn. Hyvin toimi ja olin todella iloinen treenin kulusta, alkaa olemaan vauhtia ja lentävyyttä radoilla. Ajattelin että pitäisi vielä hiukan purkaa liikettä, ja ottaa naksu matkaan, että varmasti Weppi tietää mistä palkka tulee ettei ala kisakentillä etsimään namialustoja esteiden alta;)

Nyt vaan tekemään kaikkia esteitä tosi mieluisiksi sekä palkitseviksi, kokeilemaan eri este yhdistelmiä, paljon hyviä, lyhyitä ja ytimekkäitä pätkiä, treeniä, liikettä ja paljon palkkaa. Siitä ne agility tytöt ja pojat on tehty. Tai ainakin itse toivon olevani oikeilla jäljillä, ja löytäneeni punaisen langan sekä kultaisen keskitien;)

Täytyy vielä mainita lihashuollon ja venyttelyn tärkeydestä meille ohjaajillekin, itse teen suht raskasta työtä, lenkkeilen ja jumppailen säännöllisesti, ja kappas BPM.n testituloksien mukaan minulla on erinomainen lihaskunto, mutta kaikki loput mättääkin;) Lihakset ovat aivan liian kireät, joten ollaan siinä pisteessä että siitä johtuen toinen olkapää on ylempänä ja selässä mutka. Ja eikä siinä kaikki, suorituskykykin laskee koska lihakset hapottuvat nopeasti, kun eivät saa happea kireydestä johtuen. Taidan jättää suosiolla marathontreenit treenamatta, puolikas olisi kyllä kiinnostanut, mutta taitaa mennä harakoille jos treenaa tällee rautakangen nielaisseena;)

Ei kommentteja: