maanantai 12. syyskuuta 2011

Pentuetapaaminen Parkanossa


 Nasta pimu, Nöösi, Naava ja Nestor peltotyön jälkeen.

Kymmenen pistettä kasvattajalle erittäinhyvin järjestetystä pentuetapaamisesta Parkanossa. Järjestelyt toimivat moitteettomasti; päästiin koirien kanssa treenaamaan useasti fasaaneilla, kokeiltiin noutoja ja nautittiin maaseudun rauhasta saunoen ja syöden.

Paikalla olleet pennut olivat todella avoimia, reippaita ja ihmisystävällisiä. Malttoivat mallikelpoisesti tehdä töitä muista pennuista huolimatta ja laukauksista eivät olleet moksiskaan. Hienoja koiranalkuja kaikki ja toivottavasti näemme ensivuonna kokeiden merkeissä;)

Taitava siskolikka Nutukas
Huojentavaa oli kuulla, että nuori koira tarvitsee toimiakseen pelkästään (erittäin)paljon lintukontakteja. Ajastaan oppii mikä riista on isännän mieleen ja huomaa nopeasti itsekkin ettei niitä lintuja juoksemalla kiinni saa. Me luultiin, että koira on jo totaalisen pilalla kun ujeltaen ajaa jänistä, porsastelee lintuja hätyytellen tai vaihtoehtoisesti kaivaa myyriä pellolla.. Mutta kyllä siltäkin(ihme kyllä) seisovan kanakoiran geenit löytyi ja parani huomattavasti jokaisella harjoituskerralla.

Vesityökokeeseen ei ollut pitkä matka kun se järjestettiin mökin edustalla missä majoituimme

Isäntä kokeili vesityötä kylmiltään yhden ainoan kerran ja seuraava harjoitus oli sunnuntaina suoraan nuortenluokan vesityökokeessa. Kokeesta täydetpisteet ja isännän hymy on vieläkin kovin leveä:) Ensimmäinen koesuoritus on tehty ja tulevaisuuskin näyttää paljon valoisammalta viikonlopunjälkeen. Nyt vaan paljon treeniä, tuuria ja onnistumisia- lamppu on nyt sytytetty :D

Isäntä ja Nasta vesityökokeen jälkeen

Ei kommentteja: