maanantai 30. heinäkuuta 2012

täpärää toimintaa

Yllätys tokokisoista lauantaina ykköstulos ja Mikkelin koiranäyttelyistä Erinomainen, kylläpä oli tuuria matkassa viikonloppuna. Keskiviikosta asti Nastalla oli mahavaivoja ja en tiennyt osallistunko kumpaakaan lajiin, ajattelin että menen jokatapauksessa paikalle ja teen päätökset koiran voinnin mukaan juuri ennen kehää. Kyseessä ei ollut kumminkaan mitään tarttuvaa koska muilla koirilla ei ollut mitään vaivoja, ainoastaan sillä koiralla mihin oli laitettu rahaa kiinni koko viikonlopuksi. Nasta teki ratkasevat tuotokset juuri ennen kehiä ja sen osaltata näytti jo lupaalvalta. Kenraali/viimeistelyherkistelyt jäi tekemättä, mutta hellekisoissa saa vähän alaluokissa anteeksikin ;)

TOKOKISA/ Harri Laisi

Luoksepäästävyys          10
p.makuu 2min                  9 (yhella alas, kahella ylös)
seuraaminen kytkettynä  8.5  ( käännöksissä seilasi, katsekontakti valui)
seuraaminen taluttimetta 7 ( alkoi hyvin, sitten ootteli jääviä ;) Kehänauha hyökkäsi ja jäi vähän kiinni siihen)
jäävät maahan                6 (ekalla vaan pysähty, uudella käskyllä meni maahan kun karjasin)
luoksetulo                       9 (ei moitteita yllättävän hyvä)
seisominen                     9.5 (ei moitteita yllättävän hyvä)
hyppy                              6  (on ollu vaikea ja tiesin ettei  papari ei nollaa kestä, autoin ja ennakoin.)
konaisvaikutus               8 (metsästyskoiraksi kiva kontakti ja toimi hyvin)

=162pistettä ja täpäräräkäykkönen :) Nyt pitää treenata suoraankulkemista, ennen kävelin vinoon oikealle nyt taas vasemmalle.. Viimeistelemättömyys näkyi ja maahanmenoa/hyppyä pelkäsinkin  ennakkoon. Käännökset huonoja, pitänee pilkkoa lisää. Mutta muuten tyytyväinen, ykkönen on ykkönen!!!

Näyttelyiden arpatuomari Rutten Dick olikin tiukka, 9 saksanpartaa ja vain 2 eria sekä yksi sa!! Kesken Nastan arvostelun tuomari lähti tarkistamaan muiden narttujen silmienväriä, ja sai arvosteluun tuplahuomautukset liian vaaleista silmistä ;) Sanoi vielä kehän jälkeen että Nasta olisi ollut päivänvoittaja jos silmät olisi olleet tummemmat. Vertatailu kaveri oli muutenkin ruskeavoittosempi, luultavasti koiran perusväri vaikuttaa silmienväriin ? Tai en tiedä, pitää tutustua aiheeseen lisää :) Kaveri sanoi että karjalankarhukoirissa on samaa, milloin voittaa ryhmän ja milloin saa huomautukset silmienväristä ja jää palkitsematta. Mutta näyttelytulosta haettiin ja se saatiin, seuraavaksi Tervakoski ja sitten odotellaan jokunen vuosi lisää :)

"2 years, exellent type, correct head and topline.exellent body. Acceptable angulations. Good bone. Exellent coat. Eye color too light. Attention for too light eyes!!

AVO ERI 2 / Rutten Dick/Netherland

Ei kommentteja: