sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Vappu Alatalon psyykkinen valmennus

LAUry sai vieraaks Vappu Alatalon ja osallistuin psyykkisen valmennuksen seminaariin. Seminaari liittyi mm. jännityksen ja vireen hallintaa kisatilanteissa sekä kuinka tärkeää  urheilijan on määritelllä oma onnistuminen. Epäonnistuminen pitäisi pyyhkiä pois sanavarastosta ja virhe= paras kaveri,mahdollisuus kehittyä paremmaksi. Onnistumisilla ruokitaan itsevarmuutta sekä motivaatiota, liian suurella odotusarvolla luodaan paineita jotka johtavat helposti jännitykseen ja keskittymisen hajoamiseen. Tärkeintä on uskoa omaan tekemiseen(tilasto tappioita tulee aina) ja nauttia suorituksen tuntumasta sekä rytmistä:) Siinäpä se pähkinän kuoressa, allekirjoitan kaikki- paineet on ainoastaan omanpään sisällä, peikot pois ja antaa palaa =)

Nasta on viimeaikoina kirjaimellisesti antanut palaa ja vire lähtee jo katosta läpi;) Sen seurauksena seiso-liike on kadonnut ja painuu salamana maahan vaikka käskyn  kuiskaisi. No se meni sitten purkuun ja sisätokoon. Sen sijaan luoksetulon stoppi on älyttömän siisti, toivottavasti en sössi sitä itse. Stoppitreenailusta on kärsinyt istuminen ja paikalla olo- on malttamaton ja pitää vahvistaa paljon myös sen tärkeyttä. Puuh, veitsenterällä mennää- en kyllä varmaan koskaan saa liikkeitä niin varmoiksi että voisin palkita vain ketjuttamalla kokonaisia liikesarjoja.  Jatkuvasti on vahvistettava kaikkea (alku,keskivaihe,loppu), samaan aikaan on ajettava sisään seuraavaa luokkaa, pidettävä treeni todella selkeänä ja erittäin lyhyenä. Arg :) Tokoko yksitoikkoista ja tylsää ? Ei ainakaan meillä ;)

Metsästysrintamalta kuuluu ilouutisia, Nastan siskolikka Miina suoritti tostavaan tarvittavat tulokset Kaer AVOsta  ja sai kilpailuoikeuden Kaer VOIhin :) Vau!! Sillälailla Jani, menestystä jatkoonkin:)
Ei kommentteja: