maanantai 2. maaliskuuta 2009

Tehokasta vapaa-ajan viettoa..


Kävin kuluttamassa hyvinkin tehokkaasti vapaa-päiväni Espoossa, pääpointtina oli nähdä kennel Caramelon podengovauvat, ja jokuinen uusi podengotuonti Portugalista. Luumäeltä starttasin keskiviikkona, kauhulla totesin että Nokian gps onkin korttikohtainen, joten ei auttanut kun tulostaa kartta paperille ja lähteä kehäykköselle seikkailemaan.. Ja kyllähän sitä perille löysi muutaman mutkan kautta;)

Pennut olivat aivan ihania, saas nähä minkälaisia tittelihaita ovat vanhempana..;) Pääsin myös seuraksi pentutestaukseen Vihtiin, mielenkiintoista oli nähdä miten eritavalla pennut käyttäytyvätkin kun joutuvat toimimaan ihan omineen.. Siitä sitten vaan muokkaamaan ja kasvattamaan pentua omiin tarkoituksiin sopivaksi vahvistamalla toivottua käyttäytymismallia. Niin simppeliä- mutta aina niin vaikea toteuttaa omalla kohdalla ainakin- ja selvästi mitä pienempi koira sen enemmin etuuksia;) Paitsi nykyään molemmat koirat nukkuvat sohvalla, Weppi pesii mieluiten vielä tyynynpäällä- mikälie prinsassa luulee olevansa *nauraa*


Tuontikoirista näin keskikokoiset sileät portugalinpodengot Figon ja Myyn, Eli Figo do vale de Linhos ja Delinquente- varsin vauhdikkaita ja kauniita veijareita totuttuun tyyliin;) Pkk kauneutta edustivat Acacia do vale do Juiz "Martta" sekä Hera da terra de Montoito "Hera." Nuoret neidot pääsevätkin virallisiin näyttelyihin tuotapikaa ja uskoisin että tulevaisuus näyttää hyvinkin valoisalta. Toinen niistä ainakin valloitti minut niin perusteellisesti että olisin voinut latoa seteleitä tiskiin ja pistää kassiin;) Onnittelut Mimorille=)


Mieleenpainuvimpana oli kyllä matka hevostallille, jouduttiin Relluakin paikkailemaan välillä- aluksi kiinnitettiin "pohjapanssaria" muovikasseilla- ja lopuksi kaarrettiin suosiolla Toyota huoltoon, missä kiltti-setä auttoi neitoja(blondeja) hädässä ja parsi autoa nippusiteillä.. Voi veljet sentäs.. Vietiin sitten Mimorin kanssa pojille pullaa kahvitunnille ettei nyt ihan kiitollisuuden velkaan jääty. Tallilta löytyikin komia tupsujalka eli Friisiläinenhevonen Heidelbeere "Mustikka"(1.2.1999) harmillisesti myöhästyttiin valmennustunnin katsomiselta, mutta jääpä sitten seuraavaankin kertaan katsomista:)