keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Juhlakalu Weppi

Portugalilainen täytti taannoin viisivuotta, ja yleisesti ottaen sanotaan että koira on silloin parhaimillaan. Näinpä se taitaa ollakin, koira toimii kuin (portugalilainen)ajatus ja ulkonäöllisestikin on kompaktimpi kuin aikaisemmin. Weppi on kyllä lauman huomiohakuisin tyyppi ja nautiskelee mieluusti sohvalla rapsutuksista sekä etuoikeuksistaan;) No, minkäs teet pitäähän talosta ainakin yksi hupuhupukoira löytyä, Nasta tykkää taas mieluummin pitkistä pyörälenkeistä kuin lällyttelystä ja Chiqistä on parasta kun saa olla täysin omassa rauhassa ilman minkäänlaista kanssakäymistä:) Viimevuotinen ketykin sanoi, että sai asustella meillä useamman päivän ennenkuin Chiqi tuli edes morjestamaan vapaaehtoisesti. Vanhatpiiat on omalukunsa, niitä pitää vaan ymmärtää :p


Kynitty juhlakalu, eihän karkakarvaisista karvaa lähde?

Nastan koulutuskin etenee mukavasti ja ei muutes vedä enää hihnassakaan. Hallelujah, sanon minä:) Jos joku joskus kyselee mikä oli parasta raskaudessa, niin voi suoralta kädeltä mainita kolme hihnassa käyttäytyvää koiraa:p  Liitoskivuista on siis hyötyä koirankoulutuksessa; kävely pelkästään on tuskaa- saati sitten jos joku karvakorva erehtyy vetämään niin palautetta tulee hyvinkin herkästi. Mutta palaute on tehnyt tehtävänsä ja koirat kulkevat nyt hyvinkin nätisti, tää on oikeesti hyvä juttu!!

Hihnalenkkejä yritän yleensä viimoseen asti vältellä, mutta lähimetsässä on jälleen uroskarhu joka ei juurikaan ihmistä väistä.. Naapurin isäntäkin oli hylännyt polkupyöränsä kesken lenkin ja kiivennyt metsäkoneen päälle karkuun.  Tässä kunnossa ei enää paljoakaan kiivetä, joten kerrankin pikitie voittaa metsänrauhan ylivoimaisesti:)


Hyvinkäyttäytyvä puskaseisoja <3