sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Woihan wuohi!!!

Tänään Lappeenrannassa järjestettiin Wauhtis-tapahtuma, jossa oli kahden päivän ajan erilaisia tapahtumia. Lauantaina oli mätsäri ja speedrace, sunnuntaina agility ja möllitoko. Lisäksi oli nähtävillä erilaisia kotieläimiä, poniratsastusta sekä suojelukoiranäytös.

Weppi osallistui agilityyn ja 2-3luokan rataprofiili oli harvinaisen hankala. Pikkuportugalilainen teki työnsä upeasti, meni just niinkuin ohjasin ja rata sujui mukavan jouhevasti:) Ainoana miinuksena, että oma-ajatus oli radanreunalla karjuvassa pikkuketyssä ja vedin yhden hyppysarjan slaalomeiksi vaikka olisi ollut takaakierto. Koiralle täydet pisteet työstä ja toiveikkaana odotan keskiviikon virallisia kilpailuja:) Ihana koira<3!

Nasta sai juoksuista huolimatta osallistua möllitokoon ja pitkästä aikaa valtasi sellainen tunne että verenpainelääkitys ei olisi pahitteeksi. Kun mentiin paikkamakuuseen, niin joku kävelytti vuohta kehän reunalla. Siis omg!! Arvaten saattaa kun koira haistoi vuohen niin yritti silmillään tarkentaa missä sorkkajalka viipottaa. Ihmeen kaupalla tuuli kääntyi hetkeksi ja sain koiran paikkamakuuseen- tosin oli vino ja edelleen koiralla ajatus jossakin muussa kuin tokossa. Pysyi maassa, vaikka yksi koira karkasi mutta oli tosi levoton ja minuutti ei ole pitkään aikaan tunutunut noin pitkältä :) Loppuliikkeet oli samanlaista räpellystä, vuohi oli ylätasanteella kahvilla 10metrin päässä ja  kärysi kiitettävästi nokkaan koko kokeenajan. Mun korvista nousi savu ja olin kiitollinen että ollaan yleisötapahtumassa muuten olisin tehnyt koirasta rukkaset. Tiukka äänensävy ja tappava katse ei tuonut koiraan toivottua vaikutusta. Paineistui, läähätti ja oli vielä enemmin pihalla:) Tuli kyllä pitkästä aikaa epätoivoinen olo, että onkohan riistaviettinen koira sittenkin liian iso pala haukattavaksi? Hyviä ideoita otetaan vastaan ja parhaimmista maksetaan vihjepalkkio :)

Kun sain oman sykkeen laskemaan normaali lukemiin, kävin ottamassa kokeen loputtua liikkeet läpi ja Nasta teki työnsä iloisesti häntä heiluen ja keskittyi taas kympillä. Jälkikäteen mietittynä olisin voinut keskeyttää jo ensimmäisen seuruunjälkeen, mitä järkeä paineistaa nuorta koiraa kehässä kun sillä ei ollut hajuakaan mistään muusta kuin vuohesta. Täytyy myöntää että nyt jo naurattaa- huonommaksi on vaikea laittaa lähitulevaisuudessa:)


..ainiin autotallista löytyy 100 ranskalaissukuista fasaaniuntuvikkoa, siitä se linnun kasvattaminen alkaa :D