sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Pakkasta pitelee..

Huh, kun onkin ollut pitkä pakkasjakso täällä idässä, treenaamaankaan ei ole päässyt 2viikkoon. Itse pidän -15 pakkasrajana, olisi inhottavaa jos koira kipeytyisi treeneissä ja näin kisakauden alla olisi totaalisesti pois pelistä. Kevättä kohti mennään, Juhannukseenkaan ei ole kuin 5kk.. Äkkiäkös se aika menee:)
Ostin Wepille uuden hienon hurttatakin, jotta tarkenisi vieläkin paremmin. Wepistä takit ovat totaalisen inhottavia, pukemisen jälkeen ei pysty hetkeen liikkumaan mihinkään suuntaan, mulkoilee vain apua anovasti minuun päin. Takki on ollut kovassa käytössä, ollaan käyty luistelemassa jääradalla 1.5h lenkkejä, hyvin koirat jaksaa, eikös huippu-urheilijoillakin ole kuntokausi =D =D

Eilen oli ystäväni 40-vuotis juhlat ja siellä tapasin arvostetun hevosvalmentaja/ratsuttajan, joka on vannoutunut klassinseentyyliin. Oli todella hauska jutella ja hassua kuinka paljon hevosen ja koiran kouluttamisessa on yhtenäisyyksiä nykypäivänä. Uutta asiaa opetetaan sillai että eläimellä on mahdollisuus tarjota oikeaa liikettä ja siitä lähdetään pikkuhiljaa työstämään liikesarjaa. Ja kun pakonkäyttöä ei ole niin todennäköisesti liikettä tarjotaan pikkuvinkistä/palkkiontoivossa puhtaana. Hevostakin pitäisi ratsuttaa pienillä rauhallisilla avuilla ja napa kääntää periaatteessa 500kg eläimen- agilityssäkin vartalon käyttö ensiarvoisen tärkeää.. Ainut huomattava ero on se, että hevonen on parhaimmillaan 10-12vuotiaana ja koirahan on siinä vaiheessa eläkeläinen, 5-vuotiaana minusta koirat ovat kukassaan, eli töitä on tehtävä kaksinverroin enemmin;) Kiva että tämä ns. kukkahattuilu on muodissa, itse tykkään kovasti ja mikä parhainta- se oikeasti toimii =)