perjantai 9. huhtikuuta 2010

AGILITYÄ podengon tapaan;)

Nyt ollaan taas kunnon vaudissa agilityssä, pakkaset ovat takanapäin ja pakollinen juoksutauko pidetty, nyt vaan viimeistelemään kuntoa ja kisakalenteriin merkkailemaan sopivia koitoksia;)

Puomin "kontakti-ongelma" alkaa olemaan kunnossa, seuraavaksi meneekin sitten A-esteen alastulo uudelleen syyniin.. Porsastelee aika kiitettävästä A.lla ja naureskelee partaansa kun en ole A.ta erikseen Hänelle opettanut.. Tsiisus mikä koira, tekee ja osaa kaiken opetetun, mutta on yhtä näppärä yhdistelemään asioita kuin Venäläinen varamies keittiössä- ylimääräisiä hommia käskemättä ei kehtaa tehdä- ja kuullun ymmärtäminenkin riippuu ainoastaan hommasta;)

Esim. puomin alastulossa tarjoaa siis 2on2off, muttei A.lla, koska sitä ei olla erikseen pilkottu osiin eikä opeteltu. Sama homma on esteillä- jos itse pysyn paikallaan, niin kykenee kiertämään esteen(takaakiero) pienellä merkillä- muttei osaa tehdä muuta. Ei siis kykene hyppäämään itsenäisesti suoraan- ainostaan takaakiertona onnistuu kun ollaan erikseen tämä "temppu" harjoteltu.

Ovela pikkukettu/prinsessa tämä podengo on, mutta aivan ihanteellinen agilitykoira, koska tosissaan tekee vaan niitä asioita mitä on opetettu ja radan sujuvuus/vauhti on ainoastaan omista kintuista ja ohjaustaidoista kiinni :)