perjantai 12. lokakuuta 2012

Lauma kasassa jälleen:)


Nasta 2v

Nasta pääsi pohjoisen lomalle tokokilpailujen jälkeen,  nyt on huilit huilittu ja porsastelut porsasteltu. Pohjosen reissusta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, linnut olivat todella arkoja- ja Nastakin paukutteli tyytyväisenä häntä suorana rusakkoajoa toisensa perään ja olisi sille ilveskissakin kelvannut. Totisesti kaikki ruokainen riistan suhteen, onneksi ajaa haukun kanssa ettei joudu tulevaisuudessa kissan kanssa nokikkain. Lämpenee nyt niin kovin isännän kanssa, että tuumailtiin jos minä laittaisin hallittavuuspuolta kuntoon noissa riistatilanteissa. On kieltämättä rehdimpi minulle, tosin osaan lukea koiraa paremmin ja pystyn miltein välttämään katastroffit oikealla ajoituksella, kovalla käskytyksellä sekä vikkelillä kintuilla ;)

Tänään tehtiin hyvää pätkää sängellä,  ainoastaan yhden kerran lähti käsistä ja oli kuuro pillille kun meni (ilmeisesti) kauriin hajun perässä? En sitten tiedä mikä on sallittu viive kääntymiselle, tais juosta ainakin 400metriä ja puhalsin keuhkot kahdesti tyhjäksi ennenkuin suostui takaisin kääntymään. Mutta sentäs kääntyi siitä piste minulle:) Yhden palaverin jälkeen oli paremmin käsissä ja teki töitä minulle eikä vaan omaan pussiinsa. Hyvä suoritus, taidan jäädä koukkuun myös tähän lajiin:) Kylläpä raitis syysilma työviikon jäljiltä tekee hyvää, siihen kun lisää vielä koiran joka toteuttaa itseään alkuperäisessä tarkoituksessa - parhautta :)

Pitäisi päästä  viisaamman matkaan niin tietäisin vähän tarkemmin kuinka paljon voi koiralta vaatia/ mikä on turhaa pilkun viilausta. Koesäännöt jättää valitettavan paljon tulkinnanvaraa riistatilanteisiin, ja minun suurin ongelma lienee se että haluanko tietolinnuilla treenata tiedotusta vai pysäytystä, vai voinko suorittaa koko settiä kerralla ? ( Seisominen, tiedotus, uusi seisominen, avanssi ja pysähtyminen) On kyllä haastavin laji mihin olen törmännyt. Paimennuksessakin lampaat löytyy sentäs aitojen sisältä- täytyy vilpittömästi nostaa hattua kaikille jotka ovat kaerissa tuloksia tahkoneet, melkoinen taikuri saa olla että saa kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen!Suuret saappaat täytettäväksi emännälle;)