torstai 30. syyskuuta 2010

Nasta 4kk

4kk

Tältä se nyt näyttää, vaikea kuvitella että oli heinäkuussa Weppiäkin pienempi;) Mukava hyväntuulinen hölmö, sisäsiisteys riippuu ihmisen reaktiokyvystä sekä nopeudesta.. Hihnassa kulkeminen on vielä opettamatta, fuskaan itseäni ja tietoisesti teen metsälenkkejä joissa ei tarvitse kytkeä koiria.. Tässä asiassa pitäisi kyllä ryhdistäytyä;) Luoksetulo pitkästä matkasta onnistuu ehdottomasti parhaiten pillillä, on koiralle selkeä- ja tulee muutes lujaa. Palkkaan pillitykset vietillä, yleensä saalina on omat hanskat, kaulahuivi tai pipo. Mitä ihminen ei koiran tottelevaisuuden hyväksi tekisi...

Kontaktiharjoituksia tehdään päivittäin useasti, koira vaan sivulle/eteen istumaan ja aina kun katsoo ohjaajaa niin palkka helähtää. Hyvin onnistuu vaikka makupalat ovat kädessä, alkukankeuden jälkeen. Samat sävelet edessä istumisessa, tämä liike toteutetaan vessanpytyllä, siihen saa näppärästi koiran istumaa tiiviisti. Konstit on monet, mutta jos näillä pääsee tuloksiin, niin sehän passaa.

Metsäpuolellakin menee ihan jees, seisonnat,riistatyöt sekä kylmän linnun nouto on oma-aloitteisesti toteutuneet, luonnonlapsi tottelee vain käskyittä. Tästä se lähtee;)
8vko