keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Fasaanien narrausta :)

Tarha tipu :)
Nyt treenataan päivittäin linnuilla ja kappas vaan,  päästiin Nastan kanssa suurinpiirtein yhteisymmärrykseen metsästyksen pelisäännöistä. Ainakin olemme  samalla aukeamalla, vielä kun päästään samalle riville ja samaan lauseeseen niin voisin uskaltautua kokeisiin :)) Naapureilla on varmasti ihmettelemistä kun eukko kävelee pikkukety selässä pitkin peltoja ja ukko lampsii pyssyn kanssa perässä :) Vielä ei ole ollut mahdollisuutta tehdä pudotusta, linnut taitavat aavistaa milloin pyssy on matkassa ja pysyvät tällöin piilossa tai  töröttäävät tarhan harjalla.  Edistystä on jokatapauksessa tapahtanut hirvittävästi, välillä tuntuu että koirakin on vaihtunut ohjaajan lisäksi. Porsastelut ja peräänajot ovat toistaiseksi taakse jäänyttä elämää, koira tekee työnsä kiitettävästi ja minäkin voin vaihteeksi nauttia yhteistyöstämme.

 Foorumin ukot on pitkälti oikeassa kun kertovat toimivan lintukoiran reseptin olevan aika, tallatut kilometrit sekä  sadat onnistuneet  riistatilanteet.Onneksi lintuja tuli alunperin tilattua runsaasti,  hävikki on karkeasti fifty/sixty vaikka alas ei olla ammuttu vielä yhtään. Ilveskissa ja haukat napsivat oman osuuden ja osa linnuista vaihtaa suosiolla parempien ruokapatojen ääreen. Jokunen istutetuista linnuista viihtyy tarhan nurkalla, ja tietysti nekin on päivän treenilinnuista pois.

 Linnut alkavat olemaan täysikasvuisia ja sadasta fasaanista yksi on valkoinen, suurinosa rengaskauloja ja jokunen mustafasaani löytyy joukosta. On ollut todella kiehtovaa seurata fasaanien kehitystä, ehdottomasti jätetään kanoja munitukseen myös ensi keväälle ja pyöräytetään sama rundi uudelleen:)

Paikalliset terassitiput :DD