lauantai 13. marraskuuta 2010

Tallikoira Nasta ja 10liigalainen Chiqi :)

Ilonaiheita taas riittää, minun bordercollie Chiqi täytti taannoin 10vuotta ja tervaskannolla ikä ei näy missään;) Mahtavassa kunnossa oleva vanha rouva lääkitseekin itseään mm. mullan/hiekan syömisellä, puunjuuret ovat myöskin suurta herkkua, liekö tämä salaisuus ikuiseen nuoruuteen?
 Jokseekin hupsu siitä on vanhoilla päivillä tullut, ruutuun lähtee vasta sitten kun taskussa oleva palkka on näytetty ja lenkkeilemään suostuu vapaaehtoisesti vain tunnin- 61minuutin kohdalla kääntyy kotiapäin ja menee kotiportaille istumaan.

 Terävällä ja herkällä koiralla on puolensa, kotioloissa niitä piirteitä rakastaa ja kilpailuissa vihaa.. Taidokkain koira jonka olen omistanut ja paljon mahtuu tapahtumaa yhteiselle taipaleelle- toivottavasti yhteistä matkaa on vielä paljolti jäljellä!Toinen ilonaihe on Nasta, joka oli tänään ensimmäistä kertaa hevostallilla mukana ja oli siellä kuin kalavedessä. Nöyrästi ja hyvällä energialla tervehti hevoset, ja jätti ne nopeasti omaan rauhaansa. Tallitöissä oli aktiivisesti mukana ja oli niin polleena kun oli päässyt ihmisten mukaan touhuilemaan, häntähuiskaen liikuskeli pitkin tallia ja välillä tuli ilmoittelemaan uusista hajuista mitä oli mitä oli kohdannut. On nää vaan jänniä koiria, aina jos tulee pattitilanne koira ensin seisoo ja tekee ilmoituksen isännälle, sitten tutkitaan tapaus yhdessä;) Vastaavanlaisessa tilanteessa Weppi nostaisi alkukantaisen metelin ja Chiqi ampuisi kohteeseen kiinni..

Paljon on siis hyvää uudessa rodussa ja ehdottomasti perhekoirana täydellinen, energia ja suhtautuminen kaikkeen uuteen on ihailtavaa. Koulutettavuudeltaan pitkäpiuhainen sekä työläs, mutta luonteeltaan ja olemukseltaan paras minkä olen omistanut- eiköhän näillä eväillä jotakin saada aikaan, ristii kätensä *