keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Podengo on pop;)


Nti podengo oli viikon verran lemmenlomalla Nokialla ja arvatkaapas kuinka rauhaisaa täällä 140neliössä oli;) Bordercollie vaihtoi vain sohvalla kylkeä ja muuten otti tosi lunkisti, havahtui ainoastaa ruokapussin rapinaan sekä jääkaapin raotukseen;) Mutta nyt se on täällä taas, joka paikassa jaloissa, suolistaa lelunsa, astuu kaikkea ja käy pyllistelemässä Casperille kun silmävälttää eikä naapurin kananpaskalla lannoitettu peltokaan ole rauhassa.. *nauraa*

Mitä elämä olisikaan ilman podengoa? En osaisi edes kuvitella, enkä haluaisikaan niin perusteellisesti olen hullaantunut tähän eläväiseen rotuun, kummasti pinna kasvaa vuosi vuodelta ja miten autuaalisen olon saa kun katsoo kuinka koira nauttii elämästään ja juoksee minkä kintuista pääsee, on ne vaan niin päheitä! (sekä kurittomia;)

En voinut illalla vastustaa kiusausta, vaan kaivoin naksun esille ja uteliaisuuttani koitin, että onko nämä viimeeksi opetetut tiedot vielä tallessa. Ja sieltähän ne löytyi, täysin vaivatta, ilman pakotetta, hännän heilutuksen saattelemana. Vau. (elikkä sivulle tuloa, maahan menoa sekä paikalleen jättämistä.)

Seuraavaksi alan varmaankin pidentämään aikaa "paikka-makuussa" ja luultavasti luikin ite myös piiloon piakoin. Pitäs kyllä reenata sitä istumaan jättöäkin(luoksetuloa) oon yrittänyt nyt olla tosi selkeä eli jätössä aina oikea jalka johtaa ja seuraaminen lähtee aina vasemmalla. Rakennan "istumisen" varman päälle, eli pilkon niin pieneksi kun osaan, liike lähtee ensin istumisen tarjoamisesta, sitten siirryn itse koiran sivulle- ja liikun varmaankin ensin oikealle tai taakse, ja siitä sitten etiäpäin kun uskallan;) Pakotetta en halua käyttää enkä seuraamista sotkea tähän. Markku Mäntynen pitäkööt varansa, täältä tullaan kovaa vauhtia kohti TK1.stä;)

kumpi ja kampi kesällä 2008