perjantai 15. kesäkuuta 2012

LPKYn Senior Handler-mestaruuksissa pronssia !

Kuva @ Miira I

Tiistaina vietettiin portugalilaisen nuppusen 6vuotis-synttäreitä ja vieläkin pakahdun onnesta kun muistelen yhteisiä reissuja ja sattumuksia mitä on matkanvarrella ollut :) Tunnen edelleen olevani etuoikeutettu kun saan jakaa arkeni ja harrastukseni upean pikkuportugalilaisen kanssa, Weppi on niin minun koira kuin voi vain olla ja palvoo (vain) mua koko sydämestään, kukapa tälläsestä suosiosta ei tykkäisi ;)
LPKY järjesti Junior Handler- mestaruuskisat, jossa luokkajaot olivat 10v-13v, 13v-17v, 17v-30v ja 30+ Tuomarina toimi Sirpa Huusari. Eniten osallistujia oli 30v+ sarjassa, ja tuli aivan nuoruus mieleen kun samat naamat ovat olleet jo 90-luvulla samoissa Junior Handler-kilpailuissa:) Weppi oli samaanaikaan kisaamassa agilityssä lainakuskilla ja jouduin tyytymään saksalaiseen kakkoskalustoon. Kilpailtiin numerolla yksi, mikä sopi meille varsin hyvin. Haittapuolena oli se ettei tiennyt mitä kuvioita tuomari teettää eikä voinut etukäteen ennakoida. Arvaus puolenvaihdoista kävi toteen ja koiraa piti kiepottaa puolelta toiselle ettei jää itse tuomarin ja koiran väliin. Yhdessä kohdassa autoin koiraa (pokkana) juoksin koiran ja tuomarin välistä. Ajattelin niin että tärkeämpää on ehjä perusnätti suoritus tulevia näyttelyitä varten kuin yli yrittäminen kokemattomalla koiralla katastroffin riskillä ;) Tästä syystä joko voitettiin pronssi tai hävittiin hopea. Muuten kokonaisuus oli minusta hyvä, Nasta pärjäsi erinomaisesti ja hyvillä mielin lähdetään Mikkelin näyttelyyn.

Tykkään koirien esittämisestä todella paljon, kehässä ollessa suljen muun maailman mielestäni pois ja keskityn vain nauttimaan koiran esittämisestä ja saamaan koirasta parhaat puolet esille. Ennen kehää on yleensä sellanen tsemppaava pikkujännitys, mutta kehässä kaikki unohtuu, nautin vain yhteisestä ajasta ja koitan vakuutella tuomarin koiran erinomaisuudesta suht onnistunein tuloksin. Tänä syksynä vietetään handler urani 20vuotisjuhlaa, minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa :)

Ihana liikkuva koira <3

Pronssimitallistit :)