torstai 17. marraskuuta 2011

Jäniskevennynys aina lenkin päätteeksi..

Nastan ja Wepin yhteistyö on saumatonta kun kyseessä omatoiminen jänisjahti. Nasta tekee laajan hakukuvion ja tiukkaa sien pienemmäksi jos saa jäniksen hajun nokkaan. Weppi odottaa sivistyneesti emännänvieressä ja heti kun Nasta älähtää ajohuudon niin portugalilainen lähtee vastaan. Ensin tulee jänis sitten saksanseisoja, ajovuoro vaihtuu portugalilaiseen ja saksalaiseen löytyy jarrut :) Varsin harmitonta hupia, kiinni ne ei niitä saa ja Weppi ei kehtaa yksin jäniksen perässä pitkälle painella.


Saksalaiset ovat  monenviljan riistakoiria ja täytyy olla ylpeä siitä miten hyvin Nastakin jänikset löytää, moni ajokoiramies olisi varmasti kateellinen toiminnan ripeydestä. Toimintamalli  aiheuttaa minulle päänsärkyä, jos seisoja osaa seisoa sekä tiedottaa niin miksi se ajaa kuin vinttikoira? Kysyttiin asiaa jo viisaammilta ja neuvoja tuli laidasta laitaan. Ehkäpä lähdetään kuumallejäljelle liinankanssa toppuuttelemaan tai sitten ostettava oma kotikani;) Moni oli sitä mieltä että riistatyö on vietävä loppuun ja jänis ammuttava jotta keksii että yhteistyöllä on varmin lopputulos. Kuulostaa ainakin hyvin loogiselta, mutta kyllä minulle lemmikkikanikin kelpaisi :)

Metsästyskoulutus on kyllä haastavinta mitä olen koskaan kokenut. Koira kuumuu, linnut/jänikset eivät pysy paikallaan, palaute koiralle on aina myöhässä ja oma-ajoitus pielessä. Voi jehna sentäs:) Onneksi koiralla on paljon kierroksia jotta antaa kouluttajan virheitä anteeksi, eikä ota nokkiinsa. Agilityssä lähti taannoin nuuhaamaan omiaan, palautin koiran radalle ja kappas ei halunnut enää hypätä kyseiseen nurkkaan päin.. Miten niin pehmeä?

Viikonloppuna on agilitykisat Kotkassa ja oli kyllä niin huono kenraali Wepiltä että möllikoiratkin tekee parempaa rataa. Mutta voiko koiralta vaatia täydellisyyttä jos oma ohjaaminen on sinnepäin ja ajatukset jossain muualla kuin agilityssä? Ehkäpä yritän skarpata viimeistään Kotkassa :)Niin ja tärkein meinasi unohtua- Story goes Naughty girl täytti 11v isänpäivänaattona:) Toivottavasti huolettomia kilometrejä on vielä paljon jäljellä<3