torstai 28. kesäkuuta 2012

mukava kesäpäivä :)

Tänään omien synttäreiden kunniaksi pyysin virkavapaata lapsenhoidosta, nappasin koirat kyytiin ja lähdin lenkkeilemään lapsuusmaisemiin Taavettiin :) Olipas ihanaa käydä pitkällä lenkillä kesäisessä säässä ja lopuksi otin vielä mukavat motivaatiotreenit Nastalla sekä Wepillä.. Hauskasti samalla kentällä oli myös kolme varista ja saatiin Nastan kanssa sopivaa häiriötä.(kuin tilauksesta)  Nyt kokeilussa "namikippo palkkaus" jonka tarkoituksena olisi nostaa virettä kasvattaen samalla palkattomuuden sietokykyä sekä vaatimustasoa pikkuhiljaa kisatilanteiden veroiseksi. Olen jäänyt  makupaloihin kiinni ja syötän koiraa kun porsasta vaikka osaa jo kyseiset kokonaisuudet. Tästä tavasta koitan hankkiutua eroon ulkopuolisen palkkauksen avulla.

Vetoleikit olisi minulle mieleisin/helpoin palkkaus, mutta Nasta ahdistuu sellaisesta eikä halua nykyisin edes leikillään haastaa.(Nössö tai ne juoksut) Jätän namikipon kentän laidalle,  teen koemaisesti liikkeen ja vähän päälle, vapautus kupille hyvästä vireestä. .Mielikuva koiralle että palkka voi tulla alusta tai lopusta- mutta luottaa siihen että palkka tulee. Näytti toimivan vieraalla kentällä ja Nassikka oli touhukkaan yrittelijäs. (JEEEEE)

Huomaten olen vieraillut "asiantuntijoiden" blogeissa ja kaivellut tietoa / punasta lankaa miten saan vietyä projektia eteenpäin ykköstuloksia silmälläpitäen. Vireen ja palkattomuuden (kuplan) pitäsi kestää koetilanteessa yli 6minuuttia ja se onkin toinen temppu miten tämä onnistuu saksanseisojalla silleen että liikkeet olisivat näyttäviä/ teräviä alusta loppuun ilman ennakointia. Ehkä onnistun ehkä en, jokatapauksessa tämä projekti  antaa enemmin kuin ottaa ja kehittää minua koirankouluttajana valtavasti eteenpäin.  Voi olla että TVA jää haaveeksi mutta KOTIvalioksi Nastasta ainakin on , arvostan tässä elämänvaiheessa tätä titteliä kaikkein eniten<3

Portugalilaisesta pikakiitäjästä senverran, että kokeiltiin agitreeneissä tulevan agirodun SM- open tasoituskilpailunrataa ja tehtiin virheittä ajassa 0.35sek. Täytyy katsoa listoilta miten lähelle kärkeä  tuolla ajalla olisi päässyt. Vedettiin riskillä niin kovaa kuin pystyttiin eli tosta ei pystyttäisi enempää tiukkaamaan. Treenikaveri vetäsi nollalla 0.33sek ja täytyy pitää Jennalle peukkuja että tekee saman Kuopiossa. Sillä tuloksella varmasti on korkealla !


Kukapa arvaisi että saksanseisoja on porukan luotettavin kotikoira? Toissapäivänä varasti puolenkilonjuuston keittiönpöydältä ja vei sen isännän käteen olohuoneeseen:) On se vaan niin ihanankamala<3